Jäsenhuone|Työhuone

Vuoden Jääkiekkohuoltaja 2015

 

Liisa Pulliainen Mikkelistä palkittiin vuoden jääkiekkohuoltajana

Suomen jääkiekkohuoltajien ja Cramon järjestämän vuoden jääkiekkohuoltaja -kisan voiton vei ensimmäistä kertaa naishuoltaja, Liisa Pulliainen Mikkelin Juniori-Jukureista.  Yleisön suosikkina palkittiin Heikki Bertling Haminasta. 

Tuomariston vuoden jääkiekkohuoltajaksi valitsema Liisa Pulliainen aloitti huoltajana C 95 -joukkueessa vuonna 2010. Jääkiekko oli tullut tutuksi Pulliaiselle perheen kautta jo ennestään, sillä kaikki hänen neljä poikaansa harrastivat tuolloin jääkiekkoa.

-         Pulliainen on ennakkoluulottomasti lähtenyt mukaan huoltajan työhön ja kannustanut esimerkillään myös muita naisia mukaan. Saamamme palautteen perusteella hän pitää aina huolen siitä, että pojilla on mainio päivä jäällä. Myös Pulliaisen kova halu oppia ja kavahtamattomuus teknisiä asioita kohtaan keräävät kiitosta. Liisa sai yleisöäänestyksessä kolmanneksi eniten ääniä, tuomariston jäsen Maiju Nupponen Cramo Finland Oy:stä perustelee.

Huoltojoukkoihin toivotaan lisää naisenergiaa

Kirkkaimmasta mitalista yllättynyt Pulliainen kertoo, että huoltajan työ on antanut ja opettanut hänelle paljon.

-         Huoltajana olen päässyt luontevasti olemaan mukana teini-ikäisten poikieni harrastuksessa. Olen myös oppinut monia uusia teknisiä taitoja, kuten luistimen teroitusta.  Työ pitää myös nuorena, sillä pojathan haastavat minut ajattelemaan asioita uudella tavalla joka päivä, Pullinen pohtii.

Kun Pulliainen aikoinaan aloitti huoltajana, se herätti paljon huomiota jäähalleilla.

-         Moni kokenut huoltaja tuli katsomaan teroituskoppiin, että nainenko täällä tosiaan teroittaa luistimia. Huomio oli kuitenkin pelkästään positiivista, ja olen aina tuntenut oloni tervetulleeksi joukkoon.

Suomen Jääkiekkohuoltajat ry:n puheenjohtaja Hannu Soro toivoo, että Pulliaisen myönteiset kokemukset kannustavat yhä useampia naisia lähtemään mukaan huoltotehtäviin.

-         Jääkiekkohuoltajan työllä on ehkä turhankin tekninen maine, sillä myös pelaajien tsemppaaminen ja kuunteleminen on tärkeä osa tehtävää. Tarvittavat tekniset taidot, kuten luistimen teroituksen tai mailan teippaukset oppii kätevästi esimerkiksi meidän järjestämillämme kursseilla, Soro vinkkaa.

Huoltajakonkari voitti yleisöäänestyksen

Yleisöäänestys sai tänä vuonna ennätysmäisen suosion,  ja kaiken kaikkiaan kisassa annettiin lähes 4 000 ääntä.  Yleisön suosikiksi valittiin haminalainen Heikki Bertling, joka sai yli 700 ääntä. Hän toimii kolmosdivisioonassa pelaavan Haminan Kiekkoympyröiden edustusjoukkueen huoltajana. 

-          Bertling kuuluu legendaarisiin suomalaisiin huoltajiin. Hän on tehnyt pyyteetöntä työtä jo 34 vuoden ajan. Hyvä työ huomataan, kuten tässäkin äänestyksessä nähtiin, Hannu Soro Suomen Jääkiekkohuoltajat ry:stä sanoo.

Vuoden jääkiekkohuoltajan tuomaristoon kuuluivat tänä vuonna Hannu Soro Suomen Jääkiekkohuoltajat ry:stä, ex-ammattijääkiekkoilija ja A-maajoukkueen GM Jere Lehtinen sekä Maiju Nupponen Cramo Finland Oy:stä.

Voittaja saa 700 euron stipendin Kisakallion urheiluopistolla järjestettävään Jääkiekkohuoltajan täydennyskoulutukseen tai vastaavan suuruisen varustepaketin. Yleisön suosikki saa 350 euron stipendin Kisakallion urheiluopistolla järjestettävään Jääkiekkohuoltajan täydennyskoulutukseen tai vastaavan suuruisen jääkiekkoaiheisen varustepaketin.